Vraag en Antwoord

Wat gebeurt er bij slecht weer?

De weersvoorspelling wordt pas een paar dagen voor vertrek betrouwbaar. In het geval van gevaarlijk weer (bijvoorbeeld stormachtige wind) wordt een tocht helaas afgelast.

Hoe zit het met die midges?

Midges kunnen vervelend zijn. Ze prikken en dat geeft een jeuk zoals met muggebulten. Ze zijn niet opgwassen tegen zonneschijn, regen, of wind en komen minder voor op grotere hoogte. Daar wordt bij het kamperen zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Ook zijn er middelen om minder gestoken te worden.

Wat eten we tijdens een expeditietocht?

Met het ogg op gewicht worden expeditiemaaltijden meegenomen. Hierin is ook vegetarische keuze. Wil je je eigen eten meenemen of heb je vragen wat betreft allergenen, neem dan contact op.

Hoe weet ik of ik de fitness heb voor een expeditietocht?

Dagwandelingen hebben het voordeel dat een relatief kleine dagrugzak je enige bepakking is. Expeditietochten bestaan uit meerdere dagen wandelen met bepakking en zijn voor actieve fitte wandelaars. Bergervaring is daarvoor een pre. Als je niet gewend bent om met een volle rugzak te lopen dan raad ik aan om dat op te bouwen in de aanloop naar de tocht.

Hoe weet ik wat ik mee moet nemen?

Ik heb een materiaallijst gemaakt voor en voor .

Waarom zijn de prijzen in Brits ponden?

Ik woon en werk in Schotland. Op deze manier kan ik vaste prijzen hanteren en ben ik niet afhankelijk van de wisselkoers.

E-mail me als je nog andere vragen hebt.