Training

Navigeren met kaart en kompas

Ik geef training in navigeren met kaart en kompas. De richtlijnen van de National Navigation Award Scheme vormen hiervoor de basis. Ik ben een geregistreerd aanbieder van deze award.


Deze trainingen gaan niet over uitdagend terrein en zijn geen lange wandeltochten. Ze staan in het teken van de vaardigheden die je nodig hebt om kaart en kompas effectief te kunnen gebruiken. Bergwandelervaring is dan ook niet vereist. De trainingen worden afgestemd op ervaring en kennis in de groep.

Locatie en accommodatie

De trainingen zijn niet locatiegebonden en kunnen op je andere plannen en accommodatiewensen worden afgestemd. Een gebied wordt in overleg gekozen waarna je zelf je gewenste slaapgelegenheid kunt boeken. Vervoer tussen je accommodatie en de trainingslocatie wordt dan door Drumalban geregeld.

Basistraining – 2 dagen – £70

Een geoefend kaartlezer heeft het kompas bij goed weer nauwelijks nodig. Deze training is specifiek gericht op het effectief kunnen kaartlezen van OS en Harvey kaarten, de kaarten die in de Schotse bergen het beste toepasbaar zijn. Alle belangrijke aspecten zoals contourlijnen, schaal, het Britse grid en terreintypen komen aan de orde. Je leert het coordinatensysteem gebruiken en de basis wordt gelegd voor kompaswerk. Deze training is geschikt voor dagwandelingen over paden door laaggelegen terrein.

Geavanceerde training – 3 dagen – £110

De training tijdens deze 3 dagen vormt een goed startpunt als je van plan bent zelfstandig één of meerdere dagen in de bergen door te brengen. Naast de elementen van de basistraining wordt er nadruk gelegd op planningsstrategieeen en het gebruik van het kompas.

Dag 1 De kernelementen van kaart en kompaswerk worden doorgenomen.
Dag 2 Oefenen met kaart en kompastechnieken en het plannen van dag 3
Dag 3 Dagtocht op basis van groepsplanning; plaatsbepalingstechnieken; technieken voor slecht zicht.

Navigeren in de bergen met kaart en kompas