Expeditietochten 2018

Trektochten en wildkamperen in Schotland
De Schotse Hooglanden

Drumalban’s meerdaagse expeditietochten door de Highlands van Schotland zijn geweldige routes door onherbergzaam terrein waarbij alles wordt meegenomen om door de bergen te trekken, zoals tent en slaapzak, kookmateriaal en eten voor onderweg. Zonsopgang en -ondergang, een sterrenpanorama en uitzicht op andere bergen vanuit je slaapzak: Een expeditietocht door de Schotse Highlands geeft je een fantastische beleving in de wildernis. Bergervaring helpt maar is niet vereist. Wel moet je in het algemeen zonder problemen kunnen wandelen met een flinke rugzak.

We gaan namelijk helemaal zelfvoorzienend op pad: We dragen ons eigen eten en onderdak en na het afbreken van elk kamp lijkt het alsof we er nooit zijn geweest. Tijdens meerdaagse routes is er tijd om een gebied dieper in te trekken, lange bergruggen te lopen en het ultieme wildernisgevoel te beleven. Edelherten doorkruisen het landschap en wie weet zien we een steenarend of zeearend. We koken met water uit stroompjes, plannen de volgende dag en overleggen over de resterende dagen en ieders’ ambities. Er kan tijd gemaakt worden voor kaart en kompaswerk, en we bespreken de belangrijkste aspecten van het wildkamperen: Locatie, slaapsysteem, kooksysteem en Leave No Trace.

Uitrusting

Drumalban levert al het expeditiemateriaal, zoals:

– Tent
– Slaapmatje
– Kookmateriaal
– Avond maaltijden
– Drybags

Ook is er een beperkte beschikbaarheid van slaapzakken. Een individuele paklijst kan je vinden bij de boekingsinformatie.

Expeditietochten 2018

Onderstaande data zijn geplande tochten. Andere dagen boeken is ook mogelijk. Elke expeditietocht heeft plaats voor maximaal 6 personen. Wil je plaatsen boeken, meer informatie of andere data vastleggen? Neem contact op.


9 Mei – 13 Mei: Strathcarron (5 dagen) – £385

Plaatsen beschikbaar

Een gevarieerde tocht met uitzicht op andere indrukwekkende bergmassieven zoals Torridon en Kintail.
Bergen: Fuar Tholl, Ben Liath Mor, Sgorr nan Lochan Uaine (Maol Chean Dearg, Meall nan Ceapairian)
Photo: Julian Paren cc-by-sa-2.0

31 Juli – 3 Augustus: Cairngorms Nationaal Park (4 dagen) – £310

Plaatsen beschikbaar

Een trektocht over en tussen de hoogste bergen van Schotland, met sommige slaapplekken boven de 1000m grens.
Bergen: Cairngorm, Ben Macdui, Cairntoul, Braeriach, Beinn Mheadhoin (Derry Cairngorm, Carn a’ Mhaim)
Photo: John Chroston cc-by-sa-2.0

26 – 30 September: Assynt (5 dagen) – £385

Plaatsen beschikbaar

Het dunstbevolkte gebied van West Europa; een uitgestrekte wildernis met rotsen van meer dan 3 miljard jaar oud. Bergtoppen geven fantastische uitzichten over de ruige kust en de zee en over de uitgestrekte veenweides.
Bergen: Arkle, Foinaven, Meall Garbh, Carn Dearg
Photo Karl and Ali cc-by-sa-2.0